נופש ביוון
אני ממליץ לך לשלוח בקשה לקבל עד 5 הצעות מחיר עבור נופש ליוון מכיוון שלא כל הטיולים המאורגנים מפורסמים באתר
מידע על נופש ביוון


יוון ממוקמת בדרום אירופה בקצה הדרומי ביותר של חצי האי הבלקני. יוון המורכבת ממספר קווי חוף ואיים לאורך הים האגאי מעגן הים התיכון וגובלת עם מקדוניה, אלבניה, בולגריה וטורקיה. עם מעל ארבעת אלפים שנה של היסטוריה, יוון נחשבת לאחת מהתרבויות העתיקות ואולי בעלת ההשפעה הגדולה ביותר על חיינו כיום במגוון נרחב של חיינו, מה שהופך אותה למסקרנת מעניינת ומיוחדת מאוד בקרב תיירים רבים.
אומנות קומדיה ודרמה, פילוסופיה ענפי ספורט, פוליטיקה וחברה, מדעים ומתמטיקה הם על קצה המזלג מבין התחומים הרבים בהם השפיעה התרבות היוונית על אורח החיים המודרני, מה שבהחלט עושה אותה למעניינת ביותר, להוסיף לכל אלו אתרי תיירות, עתיקות חוף ונופים הרריים יפים כל אלו הופכים את יוון ואייה לאתר נופש כמעט מושלם.
יוון היא גן עדן לנופשים ותיירים מכל סוג שהוא, לא לחינם נופש ביוון הוא אחד הנופשים המבוקשים ביותר בעולם, יוון ממוקמת כמעט תמיד בין עשרים המדינות המתויירות בעולם כאשר על כל אזרח במדינה מבקרים בממוצע שנתי 1.6 בני אדם, כמעט 20 מיליון בני אדם בשנה אשר נמשכים אל חופי המדינה הנרחבים, האיים המיוחדים, מאות ואלפי אתרים היסטוריים ועתיקות, חיי הלילה ומקומות הבילוי.
נופשים רבים ביוון, כמעט כולם מקורם מאירופה אולם בשנים האחרונות נופשים ביוון מגיעים ממדינות רחוקות יותר כגון ארצות הברית, המזרח ועוד. עונת התיירות ונופש ביוון היא מחודש אפריל ועד אוקטובר כאשר השיא של העונה הוא בחודשים יולי – אוגוסט.
רוב תעשיית התיירות, טיולים או נופש ביוון מרוכזת במספר באי כרתים, האיים הדודקאנסיים (ביניהם האי רודוס המוכר והאהוב על הנופש הישראלי), האיים הקיקלאדיים ביניהם סנטוריני ומיקונוס המוכרים, ישנם מספר אתרי תיירות ואתרים היסטוריים נוספים ביניהם כמובן אתונה,מקדוניה, ומאות איים אקזוטיים נוספים אשר מאפשרים כמעט כל נופש ביוון עליו תחלמו.
למרות התמונה החקוקה כמעט אצל רוב הנופשים המגיעים ליוון, שילוב של קירות בנים וכיפות כחולות (כמו באי פארוס) הוא מאפיין של אזור אחד בלבד ביוון לכן הרבה תיירים המגיעים ליוון מופתעים לגלות נופים שונים ממה שציפו, מבנים מרהיבים, נופי ים הרים מגוונים מאוד.
היסטוריה בת אלפי שנים תורמת למגוון רחב של ארכיטקטורה ומבנים ביסטוריים כמעט בכל פינה אליה תפנו ביוון, מארכיטקטורה עותמנית בערים קוזני גרוונה אשר במערב מקדוניה והמבנים הניאו קלאסיים בעיר הנמל נאפפליו . המבנים הלבנים בפארוס והכנסיות הפסטליות מתקופת הבארוק בקורפו.
פסטיבלים וחגים ביוון
הדת השולטת ביוון היא הנצרות ולכן החגים הנוצרים נחגגים במדינה, מלבד זאת ישנם מספר חגים הקשורים למסורת היוונית העתיקה.
- 01.01 - ראש השנה האזרחית
- 06.01 - חג ההתגלות
- בין פברואר למרץ (משתנה) - Shrove Monday (יום שני הנקי) בקשות מחילה וניקוי הגוף מחטאים, בטירנאבוס (Tyrnavos )חוגגים בצורה מאוד מיוחדת ביום זה ובעצם בעירוב של חגיגה לדיוניסוס אוכלים, שותים רוקדים ומשתלולים תוך נישוק אברי מין זכריים מעץ. החגיגה מסמלת את תחילת ימי הצום לפני חג הפסחא. למרב הפלא עד שנות הארבעים של המאה הקודמת החג היה שמור דווקא לגברים בלבד ובהדרגה יותר ויותר נשים משתתפות בחגיגות.
- 25.03 יום הכרזת העצמאות של יוון- יום העצמאות של יוון נחגג באופן די רשמי ורגוע, דגלים מונפים במקומות הציבוריים ובתי האנשים. מלבד זאת מתרחשים תהלוכות צבאיות בבירת יוון, אתונה.
- תחילת אפריל (משתנה) יום שישי הטוב המסמל את תחילתו של חג הפסחא - כאשר ביום שישי מתחילות תהלוכות וחגיגות דתיות שונות הנמשכות עד למחרת (Easter Sunday ) ובלילה מופעי זיקוק גדולים וחגיגת אל הלילה.
- 01.05 – יום הפועלים
- חמישים יום לאחר חג הפסחא חוגגים את חג השבועות הנקרא Pentecost (פנטקוסט) מקור החג הוא בחג השבועות היהודי אולם הנוצרים שינו אותו לגמרי ואין לו שום קשר למתן התורה או הקשר חקלאי כפי שנהוג אצל היהודים. החג נמשך יומיים.
- 15.08 Assumption of Our Lady (חג עליית מרים) חג צעיר יחסית שהומצא באמצע המאה הקודמת ע"י האפיפיור דאז (פיוס ה-12). חג המסמל את יום עליית מרים לשמים. פסטיבלים וחגיגות קיץ גדולות מתרחשים בערים רבות ובאיי יוון השונים.
- 28.10 Oxi Day (המילה Oxi משמעותה "לא" ביוונית) שמו של יום גאווה זה בא מתעוזת גנרל יווני שאמר "לא" למוסוליני כאשר זה ביקש להנחית כוחות ביוון, למרות זאת ניסה המנהיג האיטלקי לפלוש ליוון את נהדף מהמדינה. יום זה מלא גאווה ומצעדים ברחובות יוון, תצוגות צבאיות ופטריוטיות לשמה.
- 25.12 חג המולד (Christmas )
- 26.12 יום סטפן הקדוש, אשר נחשב לראשון מבין משווקי הנצרות וכרגיל טוענים שהיהודים הרגו אותו בסקילה....
- קרנבל טרום הצום למרות שאינו חג רשמי, קרנבל אשר מתחיל ונמשך 3 שבועות לפני הצום הגדול, (התאריך משתנה לפי חג הפסחא) כולל בתוכו שלושה שבועות בהם אוכלים שותים חוגגים כאילו אין מחר. הקרנבל מתחלק ל3 שבועות כאשר בכל שבוע אוכלים משהו אחר.
בשבוע הראשון הנקרא שבוע ההכרזה (Announcing ) מאמינים כי זה השבוע בו רוחות המתים משוחררות ומסתובבות בין החיים, לכן תוכלו לשמוע יוונים רבים מברכים בפה מלא בשר כאשר כוס יין בידם "מי ייתן ואלוהים ייסלח לנשמות המתים".
בשבוע השני (Meta Week) ישנה מין אווירת מופקרות ותושבי יוון נהנים מלשחק משחקי חידות ושעשועים שונים.
השבוע האחרון נקרא טיריני (Tiriní) בשבוע זה אוכלים ושותים אך ורק גבינות, חלב ובייצים. בשבוע זה מגיע הפסטיבל לשיאו כאשר חוגגים בריקוד העז, מנהג שלא ידוע מתי ואיפה בדיוק התחיל אך מספרים כי לפני שנים רבות במהלך שבועות הקרנבל רועה צאן ואשתו נתקעו בהרים כאשר שלג החל לרדת וכל העדר שלהם מת. כדי להנצל פשט רועה הצאן את עור וצמר החיות, לבש על עצמו ואישתו ויחד עם פעמונים התלויים על גופם חזרו לעיירה. המראה המוזר והמופלא הזה נחרט טוב בזיכרון תושבי העיירה עד שהחלו לחכות את המראה כל שנה בחג. - בנוסף לכל החגים הלאומיים, ישנם חגים מקומיים באיים וערים ביוון, כאלו אשר נועדו לציין אירועים מקומיים, להלל זכרם של קדושים וגיבורים מקומיים וכדומה.
פסטיבל בטירנאבוס, יוון- Shrove Monday